Sergiu Tofilat: Majorarea preţurilor la carburanţi are acoperire politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Sergiu Tofilat, membru al Partidului Schimbării, declară că majorările fără precedent din ultima perioadă a preţurilor la carburanţi ar avea acoperire politică, iar Consiliul Concurenţei ar fi în cârdăşie cu petroliştii.

În acelaşi context, vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari, afirmă că un raport al Consiliului Concurenţei, ţinut în secret, confirmă faptul că potroliştii ar acţiona concertat.

„Problema este nu doar că petroliştii se înţeleg între ei, ci faptul că ei sunt în cârdăşie cu Consiliul Concurenţei şi au acoperire politică. În februarie 2020, Dodon s-a întâlnit cu 3 dintre principalii petrolişti, la comisia parlamentară petroliştii au recunoscut că s-au înţeles ca până la prezidenţiale să nu fie schimbat preţul. Este o încălcare gravă. Codul penal prevede că înţelegerile de cartel se sancţionează penal”, a spus Sergiu Tofilat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Alexandru Slusari a declarat la aceeaşi emisiune că şeful Consiliului Concurenţei Marcel Răducan a prezentat Comisiei parlamentare economie, buget şi finananţe un raport privind activitatea din ultima perioadă a petroliştilor. Raportul ar fi ţinut în secret şi ar confirma faptul că petroliştii acţionează concertat şi majorează nejustificat preţul la carburanţi.

„Consiliul Concurenţei urmează să aprobe aplicarea amenzilor de 100 de milioane pentru cele 6 companii care acţionează concertat. Dacă în zilele următoare Consiliul Concurenţie nu va aproba decizia privind amendarea acestor companii, eu public raportul”, a spus Alexandru Slusari.

În ultimele 6 luni, în Republica Moldova benzina s-a scumpit cu 5,05 lei, ceea ce constituie 33%. Preţul unui litru de benzină A95 variază între 20,40 lei - 20,45 lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite