Sergiu Sîrbu: Programele propagandistice ar putea fi tăiate din grila unor televiziuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Programele informative şi analitice propagandistice ar putea fi tăiate din grila unor posturi de televiziune care transmit şi retransmit pe teritoriul Republicii Moldova, dacă vor fi operate modificări la Codul audiovizualului. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a declarat că dacă vor fi aprobate noile modificări la Codul audiovizualului, Consiliul Coordonator al Audiovizualului va fi obligat să sancţioneze televiziunile care transmit sau retransmit emisiuni şi ştiri propagandistice. 

„Noi nu avem de gând să închidem posturi de televiziune. Vor fi tăitate doar ştirile, emisiunile politice şi cele militare. Emisiunile de divertisment, cele care sunt iubite de cetăţeni, rămân”, a afirmat Sergiu Sîrbu. 

Parlamentarul a menţionat că speră că modificările vor fi operate în sesiunea legislativă actuală.

Directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, spune că este obligaţia statului să prevadă măsuri pentru a susţine creatorii de producţie autohtonă de calitate. Una din aceste măsuri ar fi facilităţile fiscale. 

Potrivit lui, există unele televiziuni care au foarte puţin sau nu au deloc produs autohton. De asemenea, posturi care au mai puţin de şase ore de produs autohton, când legislaţia prevede cel puţin opt ore.

Istoricul Octavian Ţâcu a afirmat că nu crede în funcţionalitatea actualei guvernări şi oricare emanaţie a acesteia este doar o perdea de fum. Istoricul a menţionat că Partidul Democrat controlează Parlamentul şi se întreabă ce încurcă PDM-ul să facă un Consiliu Coordonator al Audiovizualului funcţionabil din moment ce există for legislativ suprem.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite