Sergiu Sîrbu, după ce a părăsit partidul: Unii colegi vor atât de mult la putere, că sunt gata să pupe mâna Socialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Sirbu Facebook

Deputatul Sergiu Sîrbu, cel care alături de alţi cinci deputaţi a părăsit Partidul Democrat, sugerează că la baza deciziei sale a stat dorinţa conducerii PDM de a forma o alianţă de guvernare cu Partidul Socialiştilor, fapt pe care acesta nu l-ar fi putut accepta.

„Unii din colegii mei, care atunci când la bine, când eram la guvernare erau foarte înflăcărat dedicaţi integrării europene şi se ungeau pe lângă partenerii occidentali de dezvoltare, ajunşi la greu, în opoziţie vor atât de mult înapoi la putere, că sunt gata să pupe mâna unora care au contribuit ca partidul şi noi cu toţii suntem persecutaţi deja de luni de zile”, a scris Sergiu Sîrbu pe Facebook.

Deputatul a afirmat că „prin fapte eu şi colegii mei azi am demonstrat că ţinem la promisiunile noastre aduse alegătorilor”.

„Voi, dragi foşti colegi, urmează să demonstraţi la fel, prin fapte, nu prin vorbe, cine sunteţi cu adevărat, opoziţie pro-europeană, sau la guvernare alături de Dodon!”, a mai spus Sîrbu.

Un grup din şase deputaţi ai Partidului Democrat au anunţat miercuri, 19 februarie, că părăsesc formaţiunea condusă de Pavel Filip. Printre aceştia sunt Andrian Candu, Sergiu Sîrbu şi Vladimir Cebotari, cei care au deţinut funcţiile de vicepreşedinte când partidul era condus de Vlad Plahotniuc, dar şi deputaţii Corneliu Padnevici, Eleonora Graur şi Grigore Repesciuc.

Deputatul Andrian Candu a adus mai multe acuzaţii la adresa noii conduceri a Partidului Democrat, subliniind că formaţiunea are o agendă ascunsă, se îndreaptă într-o direcţie greşită şi că negociază cu Partidul Socialiştilor, în secret, patru funcţii în Guvern.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite