Sergiu Sîrbu, dat afară de la şedinţa CSS: „Maia Sandu mi-a cerut să părăsesc şedinţa, invocând acelaşi motiv stupid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Sirbu

Preşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, deputatul Sergiu Sîrbu, s-a plâns că fost dat afară de la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate de marţi, 13 aprilie, prezidată de preşedintele Maia Sandu.

Sergiu Sîrbu a menţionat că „au fost călcate în picioare legea şi normele statutare”, deoarece el este membru din oficiu al CSS şi are dreptul să participe la eveniment.

„Am fost invitat să particip la şedinţă şi mi-a fost prezentată ordinea de zi. Era vorba despre două subiecte — situaţia pe piaţa financiar-nebancară şi criza de la Calea Ferată din Moldova. Am considerat necesar să propun includerea a încă unui subiect pe ordinea de zi, cel privind răpirea judecătorului ucrainean Ceaus, care a provocat un mare scandal, inclusiv la nivel internaţional. N-am apucat să particip, însă, la discuţii, deoarece preşedintele Maia Sandu mi-a cerut să părăsesc şedinţa, invocând acelaşi motiv stupid, adică un presupus conflict de interese legat, de această dată, de piaţa asigurărilor”, a explicat Sergiu Sîrbu pe Facebook. 

Sîrbu afirmă că i-a spus Maiei Sandu că nu are niciun conflict de interese şi că este gata să declare asta pe propria răspundere şi sub răspundere penală.

„Am întrebat-o, de asemenea, dacă are vreun act din partea ANI prin care să fie stabilită această neconcordanţă. Bineînţeles, aşa ceva nu există. I-am transmis doamnei Sandu că înţeleg foarte bine că face acest lucru din răzbunare şi din cauză că avem viziuni politice diferite şi că, dacă mi-ar fi invocat acest argument ar fi fost mult mai credibilă şi poate aş fi fost dispus să-l accept. Dar faptul că invocă inepţii şi recurge la tertipuri juridice nu-i face faţă poziţiei în care se află”, a menţionat deputatul.

Într-un final, deputatul s-a lăsat convins şi a plecat de la şedinţă.

„Probabil, voi refuza, în semn de protest, să particip şi la cele viitoare. În primul rând, acestea nu sunt altceva decât o farsă de doi bani, iar deciziile care se iau nu valorează nici cât o ceapă degerată şi nu au nimic în comun cu rolul şi menirea acestei instituţii. Apropo de cazul Ceaus. Dacă vreţi să ştiţi ce s-a decis vă spun: Maia Sandu a spus că, la finalul şedinţei CSS, va fi audiat doar cineva de la Ministerul de Interne. De râs, dacă n-ar fi de plâns. Concluziile le faceţi singuri”, a mai spus Sîrbu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite