Sergiu Mocanu propune ca PAS-ul Maiei Sandu, Mişcarea Antimafie şi Traian Băsescu să aibă un candidat comun la anticipatele din Chişinău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, propune ca la alegerile locale anticipate din Chişinău partidele de dreapta să aibă un candidat comun, pentru a se consolida şi a crea în aşa fel o platformă cu şanse inclusiv pentru parlamentare. Însă Mocanu nu se referă la toate partidele de dreapta, ci doar la Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Mişcarea Populară Antimafie.

Mocanu consideră că dreapta are şanse la parlamentarele din 2018 doar dacă la anticipatele din Chişinău se vor consolida.

Deşi în Republica Moldova există mai multe partide care se proclamă de dreapta, liderul Antimafie consideră că doar PAS este o formaţiune autentică de dreapta în jurul căreia merită de coagulat forţele proeuropene.

În plus, Sergiu Mocanu e de părere că în această coaliţie pentru anticipatele din Capitală ar trebuie incluşi şi unioniştii, referindu-se la Traian Băsescu într-o formulă fără de preşedintele executiv al PUN, Anatol Şalaru.

„Pentru ca să se producă acest eveniment este necesar ca PAS să renunţe la o alianţă cu forţele proruse, aşa cum sunt PPDA şi partidul lui Usatîi, şi să purceadă la negocieri aici pe dreapta proromânească şi proeuropeană. Pentru asta ar mai fi necesar ca Băsescu să renunţe la aventura lui cu Şalaru, pentru că a avut proasta inspiraţie să sprijine o formaţiune politică clientelară în spatele căreia s-a aflat şi e mai află Plahotniuc”, explică Mocanu.

Potrivit lui, „forţele prounioniste şi proeuropene acum ar urma să se confrunte într-un scrutin electoral cu forţele mafiote şi cu forţele proruse”.

Politicianul a mai adăugat că Chirtoacă a demisionat într-un moment nepotrivit, pentru că acum alegerile anticipate l-ar avantaja doar pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite