Sergiu Mocanu, ironic după ce PG a cerut ridicarea imunităţii lui Ilan Şor: „Nu era mai bine ca Robu Maei Sandu să ceară ridicarea imunităţii lui Plahotniuc sau Platon?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Mocanu FOTO IPN
Sergiu Mocanu FOTO IPN

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a venit cu un mesaj ironic la adresa preşedintelui Maia Sandu şi a procurorului general interimar, Dumitru Robu, după ce Procuratura Generală a solicitat ridicarea imunităţii deputatului fugar, Ilan Şor. Acesta a sugerat că acţiunea Procuraturii nu are niciun sens.

„Astăzi Procuratura Generală a cerut Parlamentului ridicarea imunităţii lui Şor. Ştirea e bună dar parcă nu este chiar la înălţimea aşteptării galeriei de aplaudaci ai PAS-ului (în hău). Nu era mai bine ca Robu Maei Sandu să ceară ridicarea imunităţii lui Plahotniuc sau Platon? Ce contează că ei nu mai sunt deputaţi? Mai contează realităţile? Tot ce are importanţă pe vremuri bune în ţara asta este doar emuţia colectivă, bucuria şi veselia unei extraordinare şi strălucitoare guvernări de pe ecrane întru fercirea mătuşelelor cu vânt în loc de lei în sutiene!”, a scris Sergiu Mocanu pe Facebook.

Potrivit IPN, Procuratura Generală a solicitat ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Ilan Şor, în vederea reţinerii, arestării, percheziţiei şi trimiterii în judecată penală pe mai multe fapte din Cordul Penal. Este vorba despre articolele ce presupun escrocherie în proporţii deosebit de mari, spălarea banilor în proporţii deosebit de mari, dar şi crearea sau conducerea unei organizaţii criminale. De asemenea, falsul în declaraţii, delapidarea averii străine şi abuzul de putere sau abuzul de serviciu. Potrivit Regulamentului Parlamentului, deputaţii vor decide asupra cererilor procurorului general cu votul majorităţii, exprimat secret.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite