Sergiu Mocanu, despre reţinerea celor cinci foşti deputaţi: Show-uri pentru proşti. Vor ieşi în curând toţi la libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Mocanu FOTO IPN
Sergiu Mocanu FOTO IPN

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că reţinerea celor cinci foşti deputaţi, într-un dosar penal deschis pentru îmbăgăţire ilicită, „este un show pentru proşti”. Mocanu afirmă că ex-deputaţii vor ieşi în curând la libertate, deoarece „articolul pentru „îmbogăţire ilicită a fost băgat în legislaţie în 2016”, iar infracţiunea a fost comisă în 2015.

Sergiu Mocanu consideră că cei 13 foşti deputaţi, care au „migrat” în 2015 de la Partidul Comuniştilor la Partidul Democrat, condus la acea vreme de oligarhul Vlad Plahotniuc, într-adevăr ar fi luat sume imense de bani pentru acest bani, însă aceştia nu pot fi traşi la răspundere penală întrucât atunci legislaţia nu prevedea pedeapsă pentru „îmbogăţire ilicită”.

„Tot show-ul ăsta e făcut pentru proşti, ca proştii să se bucure în fiecare zi şi nu contează mai departe ce o să fie. Astăzi, cred că o sumedenie de proşti mor de bucuruie că Sergiu Sîrbu e la puşcărie. (...) Nu mă bucur că ei astăzi sunt la puşcărie, pentru că ştiu că mâine vor fi liberi. Dosarul în care sunt învinuiţi este o gogoaşă. Ei sunt învinuiţi de îmbogăţire ilicită, iar evenimentul care li se aduce în vină este când ei au fost cumpăraţi de Plahotniuc în 2015. Articolul de îmbogăţire ilicită a fost băgat în legislaţie în 2016”, a declarat Sergiu Mocanu în emisiunea sa de pe Youtube.

Mocanu a mai adăugat ceea ce face noua guvernare „sunt show-uri pentru proşti”, pentru „că niciun dosar din cele pe care le-aţi văzut la televizor nu e în judecată”.

Amintim că miercuri, 2 februarie, Procuratura Anticorupţie a efectuat percheziţii la domiciliile a 13 foşti deputaţi, cinci dintre care au fost reţinuţi. Este vorba despre Sergiu Sîrbu, Violeta Ivanov, Artur Reşetnicov, Anatolie Zagorodnîi şi Vladimir Vitiuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite