Sergiu Mocanu, despre Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de la Bucureşti: Parcă s-au învăţat de la Plahotniuc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Ordonanţa de Urgenţă adoptată marţi, 31 ianuarie, la miezul nopţii, de Guvernul de la Bucureşti privind graţierea unor pedepse şi modificarea codurilor penale, ce a scos în stradă peste 300.000 de români, este comparată de liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, ca o acţiune similară celor aplicate de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la Chişinău.

„Modificările la Codul Penal şi la Codul de procedură penală puteau fi făcute în regimul democratic al instituţilor existente în România, după chipul şi asemănarea instituţiilor europene. Puteau veni în Parlamentul României să facă o discuţie publică. Parcă s-au învăţat de la Plahotniuc. Eu m-am speriat când mi-am dat seama că au venit în instituţiile statului (din România) oameni cu un potenţial infracţional imens, de neconceput pentru România. Adică să pui tu la cale o ordine de zi, să o schimbi ad-hoc, să dai ordin din timp ca la Monitorul Oficial toţi oamenii să se afle la locul de muncă ca această ordonanţă de urgenţă să meargă imediat la Monitorul Oficial, ca să fie publicată până dimineaţă. Vă închipuiţi ce potenţial criminal trebuie să aibă o minte criminală care să pună la cale toată asta. Ca pe faţa să se vadă că această lege apără de fapt clientela politică”, a declarat Mocanu în cadrul emisiunii „În direct cu Sergiu Mocanu” de pe Youtube.

El a mai adăugat că PSD-iştii vor să-şi apere relaţia lor avantajoasă cu statul. Ei vor să-şi rezolve toate dosarele ca mai departe ei să se afle comod în instituţiile statului. Ei doar nu cer de la societatea română salarii mai mari, dar cer să nu fie incriminaţi pentru subtilizarea bugetului statului”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite