Sergiu Mocanu, despre invitaţia la dialog a PSRM pentru Blocul ACUM: Este o bătaie de joc a lui Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Mocanu

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că Blocul ACUM nu ar trebui să accepte invitaţia la dialog făcută de Socialişti, în vederea formării unei alianţe de guvernare, pentru că „Plahotniuc îşi bate joc de ei” în aşa fel de Blocul ACUM.

Sergiu Mocanu se referă la faptul că Socialiştii, în acea invitaţie, nu au venit către Blocul ACUM cu o propunere concretă privind formarea unei alianţe şi nici nu au vorbit despre „stat capturat” şi nici despre necesitatea unei coaliţii care s-ar lupta pentru justiţie independentă.

Politicianul e de părere că „este o absurditate să-ţi închipui că cei de dreapta fac o alianţă cu cei de stânga în Republica Moldova”, pentru că în aşa caz cei de dreapta vor fi „înghiţiţi” de cei de pe stânga.

În opinia sa, Blocul ACUM şi PSRM trebuia să facă o alianţă doar pentru o singură şedinţă a Parlamentului, unde să voteze modificări legislative ce ar permite desfăşurarea alegerilor în condiţii noi, egale pentru toţi participanţii, precum trecerea la sistemul electoral proporţional, după care să provoace alegeri anticipate.

Sergiu Mocanu susţine că doar în alegeri petrecute în alte condiţii decât cele impuse de Vlad Plahotniuc, liderul PDM poate fi învins. În caz contrar, organizarea alegerilor anticipate i-ar aduce lui Plahotniuc şi mai multe mandate decât pe 24 februarie.

„Singura alianţa pe care o puteau ei face era ruperea acestui stat din mâinele lui Plahotniuc” a subliniat Mocanu.

Liderul Antimafie afirmă că Plahotniuc „va rupe” deputaţi de la Blocul ACUM şi PSRM şi nu va accepta o alianţă cu una dintre cele două forţe politice.

„Socialiştii vor cu PD, ei nu au o problemă să se alieze cu PD, dar Plahotniuc nu vrea asta. Plahotniuc nu va dori să facă el cu 30 de mandate o alianţă cu cineva care are 35. Plahotniuc nu mai vrea să îmoartă puterea cu nimeni”, a mai spus Mocanu la „Adevărul Live”.

Socialiştii au anunţat luni, 11 martie, într-un briefing de presă, că au decis să dea startul discuţiilor cu reprezentanţii tuturor partidelor politice care au acces în Parlament, în vederea formării unor alianţe de guvernare în jurul Partidului Socialiştilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite