Sergiu Mocanu, despre congresul PAS:  „Este şocant şi de temut să vezi un partid de guvernământ relaxat şi îmbătat de succese pe timp de război”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a criticat felul în care s-a desfăşurat congresul Partidului Acţiune şi Solidaritate, unde Igor Grosu a fost ales în funcţia de preşedinte al formaţiunii. Sergiu Mocanu nu a rămas indiferent nici faţă de decizia PAS de a nu admite presa la eveniment.

„Am aflat de la ProTV că ieri a avut loc Congresul III al Partidului Prezidenţial PAS. Presa nu a avut acces la eveniment, dar atunci când jurnalistica este animăluţ de companie, dânsa nu rămâne flămândă. Este suficient să facă aport şi politicienii o hrănesc cu informaţie şi secvenţe credibile despre transparenţa decizională a partidului lor. Nu că nu ar fi fost acces deloc în sală (Congresul a fost transmis pe prevesc. eu), ci pentru că presa, care a filmat de mai multe ori aceiaşi delegaţi la congresele PLDM, nu vrea desigur să-i întrebe, ca pe toţi pucioşii politici din ţara asta: „Cine v-a plătit drumul!? Pe ce bani aţi venit la Chişinău!? Ne puteţi spune şi nouă vreun vers din Eminescu despre Maia Sandu!?” or „Ce opere literare a scris clasicul Vlad Filat!?””, a scris Sergiu Mocanu pe Facebook.

Mocanu consideră că „este şocant şi de temut să vezi un partid de guvernământ relaxat şi îmbătat de succese pe timp de război în imediată vecinătate.” 

„Nu este ceva mai înspăimântător decât să conştientizezi că ţara ta este pe mâna unor aventurieri care vorbesc într-o veselie cu lozinci despre chestiuni vitale. Până la ei tot era cumplit, dar lui Plahotniuc măcar îi „ardea kuru …” pentru interesul propriu şi fumul de la pojarul acela ţinea societatea în tensiune şi într-un fel de mobilizare pentru o schimbare, acum nu mai e nimic de făcut, pentru că schimbarea deja s-a produs. Fardul european al ţarii acestea, ornat hidos cu „pace şi neutralitate permanentă” este cea mai caraghioasă gogoaşă politică pe care am cunoscut-o vreo dată, pentru că dacă scuturăm uşurel spoiala asta de pe ea găsim acolo toate năpârcile şi toate apucăturile regimurilor comuniste şi mafiote pe care le-am avut”, a afirmat Mocanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite