Sergiu Mocanu: „Cei care spun că Stoianoglo e o sculă de-a lui Dodon lucrează pentru dosarul de neextrădare a lui Plahotniuc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră în continuare că procurorul general, Alexandru Stoianoglo, nu este controlat de Igor Dodon. El afirmă că politicienii care îl atacă pe Stoianoglo şi spun că procurorul general nu este independent, prin asemenea declaraţii îl ajută pe Vlad Plahotniuc să nu fie extrădat din SUA.

Sergiu Mocanu e de părare că atunci când politicienii afirmă că procurorul general acţionează la comanda lui Igor Dodon, Vlad Plahotniuc include aceste declaraţii la dosarul său din SUA, acolo unde încearcă să obţină azil politic sau cel puţin posibilitatea de a nu fi extrădat în R. Moldova. Astfel, Plahotniuc ar încerca să demonstreze în instanţă că procurorul general îl persecută ca urmare a unei comenzi politice, atât timp cât şi opoziţia din R. Moldova suţine că procurorul nu este independent.

„Asupra acestei versiuni (că Stoianoglo s-ar afla sub influenţa lui Dodon) lucrează toată presa şi toţi politicienii din R. Moldova. Atunci când toţi ăştia spun că Stoianoglo nu este altceva decât o sculă de-a lui Dodon lucrează pentru dosarul de neextrădare a lui Plahotniuc. Eu nu spun că toţi lucrează conştient la comandă, dar şi prostia trebuie să o luaţi în calcul. Toţi atunci când spun că Stoianoglo este a lui Dodon lucrează pentru a-i dovedi unui judecător din SUA că Plahotniuc nu poate fi extrădat, pentru că procurorul general îl persecută în numele unei cozi de topor”, a declarat Sergiu Mocanu în emisiunea sa de pe Youtube.

Tot în contextul tentativelor lui Plahotniuc de a nu admite extrădarea sa, liderul Antimafie a mai spus că Plahotniuc are nevoie de haos în R. Moldova, iar pentru asta va încerca să demită Guvernul Chicu, însă fără să contribuie la învestirea în funcţie a unui nou Guvern.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite