Sergiu Mocanu: După alegerile din 24 februarie, Vlad Plahotniuc va încerca să devină prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, susţine că liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, nu a renunţat la ideea de a deveni prim-ministrul Republicii Moldova. În acest sens, Mocanu consideră că Plahotniuc îşi va realiza obiectivul respectiv, după alegerile din 24 februarie 2019, când democraţii ar putea să formeze din nou o majoritate parlamentară.

Sergiu Mocanu a afirmat că alegerile parlamentare nu vor fi câştigate de partide de stânga sau de dreapta, dar doar de către Vlad Plahotniuc.

În opinia sa, democratul va încerca să formeze o majoritate parlamentară „pro-moldovenească” creată în mare parte din deputaţi aleşi pe circumscripţii uninominale, care vor candida în campania electorală ca fiind independenţi, şi care ar urma să-l desemneze şi să-l voteze la funcţia de prim-ministru. În contextul respectiv, susţine Mocanu, Plahotniuc nu va mai avea nevoie de voturile altor partide.

Întrebat de ce Plahotniuc ar insista din nou să devină premier, Mocanu a adus exemplul preşedintelui Igor Dodon, care, deşi multă lume l-ar contesta, însă datorită funcţiei înalte în stat, liderii occidentali nu-l pot ignora şi au întrevederi cu şeful statului. 

Potrivit lui Mocanu, din acest motiv şi Plahotniuc ar dori să devină premier, pentru a avea posibilitatea să fie recunoscut de către liderii altor state ca reprezentant al Republicii Moldova, ca persoană oficială, pentru ca aceştia să nu-l mai poată ignora pe Plahotniuc.

Afirmaţiile preşedintelui Antimafie au fost făcute la emisiunea „Adevărul Live” din 12 noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite