Sergiu Mocanu: După alegerile din 24 februarie, Vlad Plahotniuc va încerca să devină prim-ministru

Sergiu Mocanu: După alegerile din 24 februarie, Vlad Plahotniuc va încerca să devină prim-ministru

FOTO colaj Adevărul

Preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, susţine că liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, nu a renunţat la ideea de a deveni prim-ministrul Republicii Moldova. În acest sens, Mocanu consideră că Plahotniuc îşi va realiza obiectivul respectiv, după alegerile din 24 februarie 2019, când democraţii ar putea să formeze din nou o majoritate parlamentară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sergiu Mocanu a afirmat că alegerile parlamentare nu vor fi câştigate de partide de stânga sau de dreapta, dar doar de către Vlad Plahotniuc.

În opinia sa, democratul va încerca să formeze o majoritate parlamentară „pro-moldovenească” creată în mare parte din deputaţi aleşi pe circumscripţii uninominale, care vor candida în campania electorală ca fiind independenţi, şi care ar urma să-l desemneze şi să-l voteze la funcţia de prim-ministru. În contextul respectiv, susţine Mocanu, Plahotniuc nu va mai avea nevoie de voturile altor partide.

Întrebat de ce Plahotniuc ar insista din nou să devină premier, Mocanu a adus exemplul preşedintelui Igor Dodon, care, deşi multă lume l-ar contesta, însă datorită funcţiei înalte în stat, liderii occidentali nu-l pot ignora şi au întrevederi cu şeful statului. 

Potrivit lui Mocanu, din acest motiv şi Plahotniuc ar dori să devină premier, pentru a avea posibilitatea să fie recunoscut de către liderii altor state ca reprezentant al Republicii Moldova, ca persoană oficială, pentru ca aceştia să nu-l mai poată ignora pe Plahotniuc.

Afirmaţiile preşedintelui Antimafie au fost făcute la emisiunea „Adevărul Live” din 12 noiembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: