Sergiu Cebotari, achitat de Curtea de Apel Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergiu Cebotari, fost şef-adjunct la „Poşta Moldovei”, a fost achitat marţi, 20 august, de către Curtea de Apel Chişinău. Astfel, a fost casată decizia primei instanţe, prin care Sergiu Cebotari, care nu a fost de faţă, a fost condamnat la opt la ani de închisoare pe mai multe capete de acuzare.

Sergiu Cebotari declara anterior că a sesizat organele de drept despre schemele de contrabandă cu anabolizante, însă până la urmă a ajuns să fie el persecutat, fiind arestat chiar în timp ce mergea spre Parlament să prezinte probele.

Solicitată de IPN, Angela Istrate, avocata lui Sergiu Cebotari, a declarat că instanţa de apel a dispus achitarea lui Sergiu Cebotari în comiterea infracţiunilor care i se incriminează. Cebotari urmează să revină în ţară. „Curtea de Apel admis apelul nostru, l-a achitat pe Sergiu Cebotari, l-a reabilitat şi i-a anulat măsura preventivă – arestul, care i-a fost aplicat de către instanţa de fond”, a precizat avocata.

Decizia Curţii de Apel poate fi contestată în termen de două luni de la recepţionarea hotărârii motivate.

Prin decizia Judecătoriei Ungheni din 20 martie 2019, Sergiu Cebotari, fost şef-adjunct la „Poşta Moldovei”, a fost condamnat la opt la ani de închisoare pe mai multe capete de acuzare, printre care escrocherie şi muncă forţată la care au fost supuşi mai mulţi oameni. Prin aceeaşi sentinţă, Cebotari a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii de administrare şi de a desfăşura activitate de întreprinzător pe un termen de patru ani. De asemenea, urma să achite părţilor vătămate aproape 308 mii de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite