Serghei Lavrov: Occidentul vrea să facă din Republica Moldova a doua Ucraina

Serghei Lavrov: Occidentul vrea să facă din Republica Moldova a doua Ucraina

Serghei Lavrov FOTO EPA-EFE

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susţine că Uniunea Europeană vrea să transforme Republica Moldova într-o „a doua Ucraina”, spunând în acelaşi timp că Moldova încearcă să obţină cât mai multe avantaje de la Rusia, sub ameninţarea că altfel se va alătura Uniunii Europene, scrie tass.ru, citat de Unimedia.info.

„Bineînţeles, (n.r. - Occidentul) e clar că încearcă să facă din Republica Moldova o a doua Ucraină. O asemenea de abordare consumeristă din partea conducerii actuale a Moldovei este foarte, foarte grăitoare, când spun: Hai să începem acum aderarea la Uniunea Europeană şi apoi vom vedea ce promisiuni ne fac ei acolo, poate vom decide să rămânem în Comunitatea Statelor Independente. Şi alte declaraţii: „Ruşii ar trebui să ne facă reducere la gaz, faţă de contractul semnat, şi să ne amâne plăţile. Acest tip de cerşetorie, în mare parte extorcare, jucând pe ideea că, dacă nu faceţi cum vrem noi, mergem mai repede în Europa, şi dacă faceţi cum vrem noi, tot mergem, dar mai încet”, a declarat Lavrov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările