Serafim Urechean: Dacă ar fi un om competent în fruntea Ministerului Educaţiei, el ar atrage mult mai multe surse financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Curţii de Conturi din Republica Moldova, Serafim Urechean, s-a arătat nemulţumit marţi, 19 iulie, în cadrul unei şedinţe a Curţii de Conturi, pe activitatea conducerii Ministerului Educaţiei.

În cadrul şedinţei Curţii de Conturi, în care a fost prezentat raportul de audit asupra situaţiei financiare ale proiectului „Reforma învăţământului în Moldova”, preşedintele CC s-a arătat deranjat de faptul că ministrul Educaţiei, Corina Fusu, nu a fost prezent la eveniment. 

Totodată, preşedintele CC nu a ezitat să critice activitatea ministrului.

„Se creează o impresie că pur şi simplu e o incompetenţă totală sau dorinţa de a arăta într-o imagine proastă în faţa instituţiilor mondiale şi de arăta că în general moldovenii sunt cei care sunt, dacă susţin BAC-ul doar 51%. Ţi se ridică părul în cap, dacă resursele financiare sunt asimilate numai la 47%, dar ce mai ţipăm noi că nu avem bani”, spune Urechean.

Serafim Urecheam se arată convins că dacă era un alt ministru în fruntea ministerului, unul mai competent, ar fi atras de 10 ori mai multe rezurse financiare în sistemul educaţional, atât pentru reparaţia şcolilor, cât şi pentru procurarea unităţilor de transport.

„Cum să nu vorbeşti cu revoltă, când aceşti 40 de milioane de dolari, sunt valorificaţi doar la 8%”, a încheiat Urechean.

La rândul ei, consultantul în Reforma managementului învăţământului, Nadejda Botea, a avut o replică.

„Valorificarea banilor nu ţine doar de noi, dar de întreg ministerul. Cu adevărat este o tergiversare la capitolul renovări. Anul acesta am crezut că vom purcede mai devreme, dar încă nu avem Legea Bugetului publicată şi nu putem iniţia achiziţionarea serviciilor de reparaţie”, a conchis Botea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite