Senatorul american Robert Corker: Statele Unite vor ca Moldova să devină parte a Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite ale Americii pledează pentru ca Republica Moldova să devină parte a UE, ţara urmând să beneficieze în continuare de sprijinul SUA pentru dezvoltare. Declaraţia a fost făcută de către senatorul american Robert Corker, la întrevederea avută la Chişinău cu preşedintele Legislativului, Igor Corman, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului.

Senatorul Robert Corker a încurajat autorităţile de la Chişinău să continue transformările de democratizare a ţării, remarcând că progresele sunt vizibile.

La rândul său, Igor Corman a spus că obiectivele Moldovei sunt menţinerea stabilităţii politice în ţară şi consolidarea coeziunii sociale pentru ca Republica Moldova să semneze şi să ratifice Acordul de Asociere în legislatura curentă. Preşedintele legislativului a subliniat importanţa informării populaţiei, într-un limbaj accesibil, despre beneficiile asocierii la UE. Oficialul a adăugat că procesul de integrare europeană nu exclude cooperarea cu partenerii tradiţionali din est şi menţinerea unui dialog permanent atât pe dimensiune bilaterală, cât şi în cadrul CSI.

Senatorul a mai avut o întrevedere şi cu prim-ministrul Iurie Leancă. Premierul a spus că această vizită este foarte importantă, pentru că anul 2014 este un an crucial pentru Republica Moldova. Premierul a exprimat gratitudine Statelor Unite ale Americii pentru susţinere în realizarea agendei transformărilor asumate de Republica Moldova, cum ar fi reforma justiţiei, lupta cu corupţia, democratizarea societăţii şi dezvoltarea economică.

La întrevederea cu premierul Iurie Leancă, delegaţia americană a discutat despre Dialogul Strategic, lansat în cadrul vizitei recente a premierului în SUA, dar şi despre importanţa realizării Acordului Compact cu Corporaţia Provocările Mileniului. Iurie Leancă şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova va ajunge pe lista ţărilor beneficiare pentru cel de-al doilea Program Compact din partea Corporaţiei Provocările Mileniului.

Senatorul Robert Corker, membru al Comitetului pentru Relaţii Externe din cadrul Senatului SUA, efectuează în premieră o vizită în Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite