Semnătura lui Ilan Şor pe un proiect de hotărâre, falsificată. Procuratura Anticorupţie refuză să deschidă un dosar penal

Semnătura lui Ilan Şor pe un proiect de hotărâre, falsificată. Procuratura Anticorupţie refuză să deschidă un dosar penal

Deputatul fugar Ilan Şor

Semnătura lui Ilan Şor pe proiectul hotărârii Parlamentului privind instituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanţelor de preluare forţată şi acţiunilor subversive de pe piaţa financiară nebancară din partea cetăţeanului Veaceslav Platon a fost falsificată. Deputatul Dumitru Alaiba spune că despre acest lucru i-a comunicat Procuratura Anticorupţie la o sesizare a sa, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parlamentarul a precizat că semnăturile lui Ilan Şor aplicate pe proiectul hotărârii şi pe nota informativă „nu au fost executate de către cet. Ilan Şor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate”.

Totuşi, Procuratura Anticorupţie a decis să nu pornească dosar penal, pe motiv că „deşi, formal, fapta conţine semnele infracţiunii prevăzute de art. 332 Cod Penal, fiind lipsită de importanţă, nu prezintă gradul prejudiciabil al unei infracţiuni”.

Dumitru Alaiba spune că va depune un demers procurorului general, Alexandr Stoianoglo, solicitându-i să anuleze ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale şi să pornească un dosar penal pe acest fapt.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările