Secretariatul Parlamentului: Proiectele de acte legislative prezentate de Blocul ACUM au fost înscrise în registrul de intrare al Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Secretariatul Parlamentului anunţă că proiectele de acte legislative prezentate de un grup de 26 de deputaţi din partea Blocului ACUM au fost înscrise în registrul de intrare al Parlamentului Republicii Moldova la 22 martie. Precizarea vine în contextul în care deputatul Sergiu Litvinenco a acuzat instituţia că refuză să înregistreze câteva iniţiative legislative ale Blocului ACUM.

Direcţia juridică a Parlamentului urmează să se expună în perioada imediat următoare privind procedura şi condiţiile de introducere a documentelor vizate în procedură legislativă.

Secretariatul aminteşte că proiectele de acte legislative şi propunerile legislative se depun, prin cutumă, pe numele Biroului Permanent şi se distribuie spre raportare şi avizare prin dispoziţia preşedintelui Parlamentului, potrivit Regulamentului Parlamentului.

După înregistrare, în cel mult 5 zile lucrătoare de la data includerii în procedura legislativă, proiectele de acte legislative, propunerile legislative, precum şi documentele menţionate la art.47 alin.(6) se plasează pe web site-ul Parlamentului.

Amintim că deputatul Blocului electoral ACUM Sergiu Litvinenco susţine că a încercat vineri, 22 martie, să înregistreze la Secretariatul Parlamentului „o parte din pachetul antioligarhic - două proiecte de legi şi cinci proiecte de hotărâri ale Parlamentului”, însă iniţiativele legislative nu au fost înregistrate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite