Secretar de stat: Cooperarea R. Moldova cu NATO contribuie la promovarea securităţii în regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO mfa.gov.md
FOTO mfa.gov.md

Cooperarea R. Moldova cu NATO contribuie la promovarea securităţii şi stabilităţii în regiune şi pe continentul european, dar şi a valorilor comune, iar Guvernul îşi propune să dinamizeze dialogul politic şi cooperarea practică reciproc-avantajoasă cu Alianţa Nord-Atlantică. Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat Tatiana Molcean, în cadrul conferinţei „Parteneriatul Republica Moldova – NATO: realizări şi perspective”, transmite MAEIE.

Potrivit secretarului de stat, expertiza şi asistenţa NATO constituie o contribuţie valoroasă la consolidarea securităţii ţării şi a cetăţenilor Republicii Moldova. 

Tatiana Molcean a trecut în revistă domeniile prioritare în cooperarea cu Alianţa Nord-Atlantică, menţionând promovarea dialogului politic pe subiecte de securitate, implementarea Pachetului de asistenţă NATO pentru consolidarea capacităţilor de apărare şi securitate ale Republicii Moldova şi a Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova-NATO pentru anii 2017-2019, conlucrarea în combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii, implementarea proiectelor în cadrul Programului Ştiinţa pentru Pace şi Securitate şi altele.  

Participanţii la conferinţă au discutat diverse aspecte ce ţin de schimbările din mediul european şi cel internaţional de securitate, modalităţi de contracarare a noilor provocări şi ameninţări şi posibilităţile de cooperare a statelor membre şi partenere NATO pentru a le face faţă cu succes.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite