Scopul Rusiei sunt gurile Dunării şi izolarea Ucrainei de Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tehnică militară rusă în marş
Tehnică militară rusă în marş

Obiectivele strategice ale Rusiei în Ucraina sunt izolarea ţării de porturile de la Marea Neagră şi controlul deplin în Donbas, se arată într-o analiză a portalului liga.net. Astfel Rusia se pregăteşte să preia controlul tuturor porturilor ucraineşti de la Marea Neagră, să ajungă la gurile Dunării şi la hotarul cu România şi Republica Moldova.

După Donbas şi Lugansk următoarele regiuni ce se se află sub ameninţarea unei lovituri armate din partea trupelor ruseşti sunt Zaporojie, Herson, Nikolaev şi Odesa, notează Liga.net

"Forţele armate ucrainene se pregătesc intens pentru a respinge un atac asupra coridorului din sudul Ucrainei, ce cuprinde sudul regiunilor Zaporojie, Herson, Nikolaev şi Odesa", susţin surse militare citate de liga.net.

În acelaşi timp acestea nu exclud că la atacurile asupra Ucrainei ar putea participa trupele ruseşti din Transnistria şi Crimeea.

"Aceste atacuri vor costa mii de vieţi de soldaţi şi ofiţeri", avertizează sursa.

"Or aici au fost concentrate importante trupe ucrainene. Dacă Rusia va începe invazia în regiunile de sud, vor fi mii de morţi. Acesta va fii un război de proporţii, iar Rusia nu va mai putea ascunde nici măcar de cetăţenii săi, că a trimis trupe regulate în Ucraina", notează liga.net.

image

Schema posibilelor direcţii de atac din parte trupelor ruseşti FOTO liga.net

Potrivit publicaţiei următoarele săptămâni sunt decisive pentru viitorul Ucrainei. "Dacă sancţiunile aplicate Rusiei nu vor fi suficient de aspre, iar NATO nu va îndrăzni să ajute Ucraina prin acţiuni concrete, războiul pornit de Putin va reizbucni cu noi forţe", consideră liga.net.

În opinia publicaţiei, Ucraina are nevoie acum de o pauză pentru a se pregăti de respingerea agresiunii. Cu toate acestea, "armistiţiul" între Ucraina şi Rusia este convenabil nu doar pentru Kiev, ci şi pentru Moscova, care astfel va avea timp pentru a se întări în regiunile ocupate din Donbas.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite