Scindare la socialişti. 40% din membri au format în cadrul partidului platforma „Patria-Rodina“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon susţine că veronica Abramciuc şi-a manifestat disponibilitatea de a vota pentru Guvernul Leancă FOTO Adevărul
Igor Dodon susţine că veronica Abramciuc şi-a manifestat disponibilitatea de a vota pentru Guvernul Leancă FOTO Adevărul

Scindare în Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. În interiorul formaţiunii a fost formată platforma socialistă „Patria-Rodina“, care are drept scop protejarea partidului de uzurparea puterii şi influenţa din afara formaţiunii.

Igor Dodon, liderul socialiştilor, ne-a comunicat că este o încercare jalnică şi camuflată a Veronicăi Abramciuc de a-şi justifica votul pentru Guvernul Filat. „Abramciuc a ieşit ieri la şedinţa Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor şi a declarat că trebuie să-l voteze pe Leancă“, ne-a comunicat Dodon.

Acesta menţionat că doar o singură persoană şi-a arătat disponibilitatea de a vota noul cabinet de miniştri. „Consiliul formaţiunii va lua decizia de a exclude membrii din partid“, a adăugat fostul comunist.

Pe de altă parte, Valentin Crâlov, unul dintre coordonatorii platformei nou create a comunicat pentru IPN că la baza deciziei de formare a platformei stă constatarea pe care a făcut-o circa o treime din membrii Consiliului că „partidul este expus unui atac raider şi tentativei de uzurpare a puterii“. „Pentru formarea noii platforme socialiste „Patria-Rodina“ au semnat aproape 40 % din membrii Consiliului şi conducătorii structurilor de partid de nivelul doi”, a afirmat Valentin Crâlov. Coordonatori ai platformei au fost aleşi Valentin Crâlov, Alexei Gorodinschii şi Fiodor Gagauz . 

El a confirmat că scindarea s-a produs în cadrul şedinţei care a avut ca scop formularea poziţiei PSRM referitor la votarea astăzi, în Parlament, a Guvernului condus de Iurie Leancă. Potrivit lui Valentin Crâlov, discuţiile pe marginea ordinei de zi au eşuat, pe motiv că aripa condusă de Igor Dodon a venit cu decizia gata, nefiind acceptate alte opinii şi poziţii. Iniţiatorii platformei şi-au declarat opţiunea şi au părăsit şedinţa. „Astfel, decizia privind nevotarea cabinetului Leancă a fost luată doar de gruparea novicilor în frunte cu Igor Dodon“, a spus Crâlov.

Potrivit unui comunicat de presă, difuzat după şedinţa Consiliului Republican al PSRM, acesta a luat decizia, „cu majoritate de voturi, să susţină propunerea liderului PSRM şi să recomande categoric grupului parlamentar al socialiştilor să nu acorde vot de încredere guvernului Leancă”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite