Schimb de replici acide între Tkaciuk şi Bileţchi despre şansele de accede în viitorul parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Tkaciuk şi Vlad Biletchi
Mark Tkaciuk şi Vlad Biletchi

Replici tăioase între liderul Partidului Acţiunii Comune Congresul Civic, Mark Tkaciuk, şi liderul Alianţei pentru Unirea Românilor, Vlad Bileţchi. Potrivit lui Tkaciuk, AUR ar fi un partid inexistent, care apare în ochii electoratului drept o formaţiune cu şanse să acceadă în parlament, graţie PSRM care promovează această idee, notează IPN.

În replică, liderul AUR, Vlad Bileţchi, spune că frustrarea lui Tkaciuk ar fi influenţată de faptul că formaţiunea sa nu a fost inclusă în blocul electoral PSRM-PCRM.

Ex-comunistul Mark Tkaciuk spune că PSRM ar promova intenţionat teza potrivit căreia formaţiunea AUR ar accede în viitorul Parlamentului. Scopul PSRM, potrivit lui, este de a induce electoratului unionist ideea că AUR are şanse să treacă pragul electoral, astfel încât votanţii unionişti să nu migreze către PAS.

„Toate sursele media controlate de PSRM trâmbiţează un raiting extrem de mare pentru un partid care, în realitate, nici nu există. PSRM atrage în Parlament această formaţiune AUR, o formaţiune fascistă, aşa cum au declarat mai mulţi parlamentari români, deşi PSRM declară că luptă cu unionismul. Fac acest lucru pentru a rupe voturi de la Maia Sandu şi PAS”, a spus Mark Tkaciuk în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

În replică, liderul AUR califică acuzaţiile drept aberaţii, spunând că retorica lui Tkaciuk vine după ce formaţiunea sa a fost lăsată în afara blocului electoral PCRM-PSRM.

„Este nemulţumit şi frustrat de faptul că nu s-a găsit loc şi pentru el în blocul PCRM-PSRM. Încearcă să se bage în seamă, să intervină în lupta cu unioniştii, cu românii care vine de peste Prut şi ne vor cotropi. Dar etnicii ruşi înţeleg foarte clar că asta este o utopie şi o minciună. Aceşti foşti comunişti încearcă să revină în politica mare”, a spus Vlad Bileţchi.

Atât formaţiunea condusă de Mark Tkaciuk, cât şi cea condusă de Vlad Bileţchi au fost înregistrate oficial în calitate de concurenţi electorali la alegerile din 11 iulie. Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic va fi al 2-lea pe buletinul de vot, iar Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor al 14-lea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite