Sarcina principală a noului ministru al Finanţelor este restabilirea finanţării externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Noul ministru al finanţelor, Natalia Gavriliţa, a fost prezentată astăzi, 17 iunie, personalului ministerului de către premierul Maia Sandu, care a spus că sarcina principală imediată este restabilirea finanţării externe, dar şi întreprinderea măsurilor structurale care să îmbunătăţească eficienţa cheltuirii banului public şi care să creeze condiţii de creştere a economiei, transmite IPN.

Maia Sandu s-a arătat încrezătoare că va fi posibilă suplinirea bugetului cu resurse externe, cel puţin pe termen scurt. În acest sens, urmează în următoarele zile să poarte discuţii cu partenerii de dezvoltare. „De astăzi încolo vom munci doar în interesul cetăţeanului, de astăzi încolo vom face eforturi enorme pentru a ne asigura că niciun bănuţ din banii publici nu ajunge în altă parte decât pentru scopurile cetăţenilor şi ale societăţii”, a mai spus prim-ministra.

Maia Sandu a caracterizat-o pe Natalia Gavriliţa ca fiind „plină de idei de îmbunătăţire a proceselor”, dar şi un om căruia „îi place să respecte toate procedurile”.

Ministra finanţelor, Natalia Gavriliţa, a declarat că primul obiectiv pe care şi-l pune este aducerea tuturor instituţiilor statului în albia normalităţii, „aşa ca aceste instituţii să funcţioneze în beneficiul societăţii”. Ministra a precizat că toate proiectele publice vor fi revizuite din perspectiva principiului utilităţii pentru cetăţeni şi cel al eficienţei cheltuirii banul public.

Natalia Gavriliţa este directoare generală a Fondului Global pentru Inovare (GIF) cu sediul la Londra, Marea Britanie, unde a locuit în ultimii trei ani. În 2013-2015, a fost angajată la Chişinău, la Ministerul Educaţiei. Înainte de aceasta a fost angajată la Guvern, dar şi Ministerul Economiei şi Comerţului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite