„Să scrieţi o nouă pagină în istoria Republicii Moldova”. Mesajul lui Andrian Candu pentru noii miniştri din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

După semnarea decretului de numire în funcţie a noilor miniştri, preşedintele interimar al ţării, Andrian Candu, a declarat că anul 2018 va fi unul „plin de provocări”, pe motiv că este un an electoral, dar şi pentru că sunt multe de făcut ca cetăţenii să simtă o viaţă mai bună.

„Vă doresc un mandat de succes. Fie ca începutul acestui an să fie un nou început şi pentru Republica Moldova, şi pentru Guvernul Republicii Moldova, şi pentru fiecare dintre voi. Fie ca la acest început de an să scrieţi o nouă pagină în istoria Republicii Moldova. O pagină de succes, de realizări şi prin acţiunile pe care le veţi desfăşura să aduceţi ţara la un alt nivel de dezvoltare, unul superior şi de pogres”, le-a spus Andrian Candu miniştrilor miercuri, 10 ianuarie, în cadrul ceremoniei de învestire în funcţie a acestora.

Şeful Legislativului a lăudat Guvernul Filip, subliniind că a reuşit să înceapă unele reforme foarte dificile. 

„A reuşit să aducă o stabilitate financiară, a reuşit să aducă o creştere economică şi a reuşit să pună bazele unor elemente noi ce aduc dezvoltare şi progres. Printr-o nouă componenţă înointă a Guvernului, cu siguranţă lucrurile începute bine vor fi duse până la capăt”, a precizat Candu.

Amintim că, în calitate de preşedinte interimar al Republicii Moldova, şeful Legislativului, Andrian Candu, a semnat miercuri, 10 ianuarie, decretul de numire în funcţie a noilor miniştri din Guvernul Filip. Membrii Cabinetului de Miniştri au depus jurământul tot în faţa speakerului, după ce Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de Curtea Constituţională pentru refuzul de a semna decretul respectiv.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a spus că: „Miniştrii numiţi azi sunt lipsiţi de legitimitatea cuvenită şi vor intra în funcţie cu prezumţia vinovăţiei pentru modul în care au fost învestiţi. Dar şi pentru modul în care s-au manifestat în celelalte guvernări corupte”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite