„Să nu ne îmbătăm cu apă rece”. Candu: Summitul Parteneriatului Estic nu face viaţa cetăţeanului mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Speakerul Andrian Candu afirmă că rezultatele Summitului Parteneriatului Estic de la Bruxelles nu fac viaţa cetăţenilor Republicii Moldova una mai bună. În acest sens, şeful Lefislativului susţine că nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Totodată, Candu a subliniat că integrarea europeană rămâne pe agenda internă a ţării.

„Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Summitul Parteneriatului Estic este o realizare, dar nu schimbă nici percepţia cetăţeanului, nici nu face ziua şi viaţa mai bună a cetăţeanului Republicii Moldova. Trebuie privite lucrurile sub prisma realităţilor şi a pragmatismului”, a declarat Andrian Candu joi, 30 noiembrie, la deschiderea Forumului anual de Dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova, ediţia a V-a.

Potrivit preşedintelui Parlamentului, rezultatele Summitului Parteneriatului Estic sau a negocierilor şi discuţiilor care au avut loc la Viena în formatul „5+2” nu sunt şi nu trebuie privite ca nişte realizări extrem de deosebite. 

Ar trebui să privim lucrurile real şi ar trebui să privim aceste două evenimente ca „business as usual”, a precizat Candu

El a notat că „nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece şi să mergem pe străzi cu steagul UE şi cel al Republicii Moldova că mare rezultat a obţinut Republica Moldova în parteneriat”.

De asemenea, speakerul a spus că Chişinăul trebuie să acţioneze în vederea restabilirii încrederii partenerilor europeni: „A trecut perioada atunci când Republica Moldova era tratată cu încredere oarbă”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite