Ruslan Codreanu solicită demisia conducerii CEC şi a conducerii CECEC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Ruslan Codreanu solicit demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale şi a conducerii Comisiei electorale de circumscripţie electorală Chişinău. Într-o conferinţă de presă susţinută pe 12 octombrie, Ruslan Codreanu a spus că cele două instituţii sunt politizate, având la conducere reprezentanţi ai blocului ACUM şi ai PSRM, transmite IPN

Ruslan Codreanu a spus că CEC a luat o decizie politică atunci când l-a exclus din cursa electorală, cu scopul de a elimina concurenţii electorali incomozi. „Pentru toate încălcările procedurale, pentru toate întârzierile prin care am trecut, pentru faptul că CEC-ul nu a participat la nicio şedinţă de judecată, dar s-au trezit în ultimul moment să depună referinţă, solicit demisia CEC, care este reprezentantul blocului ACUM şi a conducerii CECEC, care este reprezentantul PSRM”, a declarat Ruslan Codreanu.

Fostul candidat a menţionat că, prin tot ce s-a întâmplat, se creează impresia că Primăria a fost cedată. „Acordurile politice semnate între reprezentanţii alianţei, dar şi programele unor candidaţi ne arată clar că primăria a fost deja cedată, iar mai departe se merge pe folosirea resurselor administrative în campania electorală”, a declarat Ruslan Codreanu.

Acesta a menţionat că, în funcţie de resursele financiare de care dispune, se va adresa la CEDO pentru a-şi apăra drepturilor. „Vom vedea care este mecanismul, pentru că nu dispunem de resursele financiare necesare. O să ne consultăm cu toţi colegii şi vom lua o decizie”, a spus fostul candidat.

Ruslan Codreanu a mai declarat că a avut o discuţie de informare cu reprezentanţi ai Congresului autorităţilor locale ai Consiliului Europei, ai delegaţiei Uniunii Europene şi ai ambasadei SUA, cărora le-a prezentat documentele şi procesul care a dus la excluderea sa din cursa electorală.

Curtea Supremă de Justiţie a casat decizia Curţii de Apel şi l-a exclus vineri, 11 octombrie 2019, pe candidatul independent Ruslan Codreanu din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite