Ruslan Codreanu: Consiliul electoral are 24 de ore să mă înregistreze în cursa electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Motivele care au stat la baza neînregistrării  în cursa electorală a lui Ruslan Codreanu au fost anulate de Curtea de Apel. Ruslan Codreanu a depus, astăzi, la Consiliul electoral de circumscripţie electorală municipală Chişinău dispoziţia Curţii de Apel şi cererea de înregistrare în cursa electorală, declarând că instituţia are la dispoziţie 24 de ore să îl înregistreze, transmite IPN.

Candidatul a precizat că a fost nevoit să prezinte acte suplimentare în instanţă, inclusiv copii ale actelor de identitate ale celor care au semnat în susţinerea sa, pentru a demonstra că semnăturile respinse de Consiliul electoral sunt valabile.

„Noi avem 10 zile de campanie electorală şi în aceste zece zile vom fi cei mai activi”, a declarat Ruslan Codreanu în faţa jurnaliştilor.

Ruslan Codreanu a precizat că eroarea care l-a scos din cursă nu este doar una informaţională, ci şi una umană. „Sunt solidar cu toţi candidaţii independenţi care nu au fost înregistraţi. Noi vom merge mai departe. Pe lângă faptul că am depus la Guvern o sesizare de modificare a cadrului legal, trebuie să fie făcut un audit al sistemului informaţional al CEC”, a spus Ruslan Codreanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite