Ruslan Codreanu: Îndemn toate partidele să mă susţină în alegerile pentru Primăria Chişinău, dacă voi candida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruslan Codreanu vicepimar FOTO IPN

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, îndeamnă toate partidele politice să susţină candidatura sa, dacă o va înainta, pentru următoarele alegeri locale. Totodată, Ruslan Codreanu spune că nu a luat o decizie referitor la participarea în următorul scrutin pentru fotoliul de primar. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.

„Eu sunt foarte conştient. Nu sunt nici aventurier, nici nu vreau să fac experimente cu viaţa mea pentru că am nişte ani în cariera de funcţionar public, de asta eu încă nu am luat o decizie. Există motive suficiente pentru care să vreau să candidez, dar la fel de multe motive argumentate pentru care să nu vreau să candidez. Dar cu siguranţă nu vreau să fac experimente pe municipiul Chişinău”, a afirmat Ruslan Codreanu.

Dacă îşi va înainta candidatura, Ruslan Codreanu spune că nu a decis nici dacă va candida independent sau va reprezenta un partid politic.

„Există risc să mergi independent. Şi riscul major să mergi independent este lipsa sau ruptura pe care o ai cu Consiliul Municipal Chişinău în eventualitatea în care fără CMC este greu să faci ceva. Este posibil, dar este greu. Certuri în CMC sau rupturi în Consiliu nu trebuie să existe. Consiliul trebuie să ia decizii, iar Primăria trebuie să le execute. CMC trebuie să aprobe bugetul, Primăria trebuie să-l realizeze. Să mergi independent este utopic”, a declarat primarul interimar.

Ruslan Codreanu a devenit, în anul 2015, consilier municipal în Chişinău, în noiembrie 2017 a fost numit viceprimar al municipiului Chişinău, iar pe 25 aprilie 2018 a preluat interimatul funcţiei de primar în Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite