Rusia propune iniţierea procesului de lichidare a muniţiilor stocate lângă Cobasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Rusă propune iniţierea procesului de lichidare a muniţiilor stocate lângă satul Cobasna, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind gata să ofere echipamentul necesar în acest sens. Ideea a fost expusă de ministrul apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele, Igor Dodon, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Preşedinţiei.

Igor Dodon consideră că realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii în regiune. El a dat asigurări că propunerea va fi transmisă în scurt timp participanţilor formatului 5+2 de reglementare a diferendului transnistrean.

Serghei Şoigu a venit în Republica Moldova cu ocazia participării la „aniversarea a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupaţie fascistă”.

Tot astăzi, Igor Dodon a participat la ceremonia comemorativă de la Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni”, consacrată aceleaşi aniversări. „Consider că noi trebuie să respectăm istoria, să nu admitem rescrierea ei, să păstrăm şi să îngrijim monumentele ce ţin de perioada războiului”.

Preşedintele a menţionat că „în luptele de la Capul de Pod Şerpeni au căzut 14 mii de ostaşi ai Armatei Roşii, „şi noi, urmaşii învingătorilor, trebuie să ţinem minte despre faptele lor eroice şi să transmitem memoria despre Victoria noastră comună copiilor şi nepoţilor noştri”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite