Rusia. Un fost jurnalist, reţinut pentru spionaj în favoarea NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Consilierul lui Dmitrii Rogozin, şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, fostul jurnalist Ivan Sofronov, a fost reţinut de FSB pentru spionaj în favoarea NATO. Serviciile speciale ruse susţin că Sofronov le oferea reprezentanţilor NATO informaţii ce ţin de secretul de stat la Rusiei din domeniul se securitate, apărare şi cooperare militară.

Ivan Sofronov riscă până la 20 de ani de închisoare într-un dosar penal deschis pentru trădare de patrie, scrie Ria Novosti.

În perioada 2010-2019, Ivan Sofronov a activat în calitate de corespondent al ziarului „Kommersant”, iar în 2019 s-a specializat pe tematică militară şi spaţială la ziarul „Vedomosti”, după care s-a angajat la Roscosmos, începând cu luna mai 2020.

Directorul ziarului „Kommersant”, Vladimir Jelonkin, a declarat că nu deţine informaţii despre motivele reţinerii fostului său angajat. Acesta a precizat că nici percheziţii la redacţia ziarului nu au avut loc.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comunicat că reţinerea lui Sofronov nu are vreo legătură cu activitatea de jurnalist.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite