Rusia. Un fost jurnalist, reţinut pentru spionaj în favoarea NATO

Rusia. Un fost jurnalist, reţinut pentru spionaj în favoarea NATO

Consilierul lui Dmitrii Rogozin, şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, fostul jurnalist Ivan Sofronov, a fost reţinut de FSB pentru spionaj în favoarea NATO. Serviciile speciale ruse susţin că Sofronov le oferea reprezentanţilor NATO informaţii ce ţin de secretul de stat la Rusiei din domeniul se securitate, apărare şi cooperare militară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ivan Sofronov riscă până la 20 de ani de închisoare într-un dosar penal deschis pentru trădare de patrie, scrie Ria Novosti.

În perioada 2010-2019, Ivan Sofronov a activat în calitate de corespondent al ziarului „Kommersant”, iar în 2019 s-a specializat pe tematică militară şi spaţială la ziarul „Vedomosti”, după care s-a angajat la Roscosmos, începând cu luna mai 2020.
 
Directorul ziarului „Kommersant”, Vladimir Jelonkin, a declarat că nu deţine informaţii despre motivele reţinerii fostului său angajat. Acesta a precizat că nici percheziţii la redacţia ziarului nu au avut loc.
 
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comunicat că reţinerea lui Sofronov nu are vreo legătură cu activitatea de jurnalist.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările