Rusia ar putea instala arme nucleare în Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii militari ruşi consideră că Moscova trebuie în regim de urgenţă să fortifice capacitatea de apărare a Crimeei pentru a contracara posibile ameninţări militare din partea NATO şi SUA, inclusiv şi prin amplasarea de arme nucleare, relatează Nezavisimaya Gazeta.

Vladimir Evseev, directorul Centrului de cercetări social-politice consideră că pentru aceasta nu există niciun impediment.

"Până în anul 1996, în raionul Sudak a funcţionat un depozit unde se păstrau arme nucleare sovietice, inclusiv obuze şi rachete. În baza acordurilor din anul 1994 dintre Rusia, SUA şi Ucraina aceste arme au fost evacuate, dar depozitul a rămas şi care după o modernizare ar putea fi din nou folosit", constată Evseev, citat de ng.ru.

Expertul afirmă că în condiţiile în care potenţialul militar al SUA şi NATO este superior celui al Rusiei, Moscova ar putea folosi drept argument armele nucleare tactice pentru a bloca o eventuală tentativă de atac.

Generalul Leonid Ivaşov susţine că pentru amplasarea armelor nucleare nu există "nici-un impediment juridic". "Ar fi o măsură extremă, dar oponenţii noştri din vest nu ar trebui să uite că acum Crimeea este teritoriu rusesc, iar pe pământul nostru putem amplasa orice tip de armament", a afirmat generalul.

Pe aceeaşi temă:

INFOGRAFIE Anexarea Crimeei începe să-i usture pe ruşi La o lună de la izbucnirea crizei separatiste din Crimeea, economia rusă simte primele consecinţe. Companiile şi investitorii scot masiv bani din Rusia, bursa a încheiat luna în scădere, iar creşterea economică va fi mai mică.

Viktor Ianukovici: Anexarea Crimeei este o „tragedie” Preşedintele demis al Ucrainei Viktor Ianukovici, refugiat în Rusia, consideră drept o „tragedie” anexarea regiunii Crimeea şi susţine că nu a ordonat deschiderea focului spre protestatarii prooccidentali, conform BBC News online.

Rusia va construi un gazoduct pe sub Marea Neagră pentru a trimite gaze Crimeei Alexander Novak, ministrul Energei de la Moscova, a anunţat marţi că Rusia va construi o conductă pe sub Marea Neagră pentru a trimite gaze naturale în Crimeea. În plus, Moscova intenţionează să ridice şi trei centrale în peninsulă pentru a furniza energie electrică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite