Românilor din R. Moldova li se recomandă votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din România

Românilor din R. Moldova li se recomandă votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din România

Ambasada României în Republica Moldova recomandă alegătorilor români din Republica Moldova înscrierea ca alegător prin corespondenţă la alegerile planificate în această toamnă pentru Camera Deputaţilor şi Senatul Parlamentului României. Recomandarea vine în contextul incertitudinilor legate de durata şi efectele pandemiei COVID-19, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României, prin înscrierea şi votarea prin corespondenţă, „alegeţi să vă protejaţi, atât personal cât şi pe ceilalţi, şi să eliminaţi orice risc de infectare”.

Persoanele care doresc să-şi exercite dreptul de vot prin corespondenţă sau pentru a vota la o secţie de votare în străinătate, în cadrul alegerilor parlamentare 2020 din România, se pot înregistra pe platforma www.votstrainatate.ro, gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă.

Pentru înregistrarea ca alegător prin corespondenţă cetăţenii români aflaţi temporar în Republica Moldova trebuie să anexeze: copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului şi o copie scanată sau o fotografie a documentului care dovedeşte dreptul de şedere în Republica Moldova, eliberat de autorităţile locale – permis de şedere temporară.

Cetăţenii români deţinători şi a cetăţeniei Republicii Moldova trebuie să anexeze copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului şi o copie scanată sau fotografie după un document de identitate eliberat de autorităţile Republicii Moldova.

Cererile pentru votul prin corespondenţă pot fi trimise până la data expirării a cel mult 15 zile de la data începerii perioadei electorale. Urmează ca data exactă a organizării scrutinului să fie decisă de autorităţile din România în perioada următoare. Pentru informaţii suplimentare, Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţie o secţiune specială: http://www.mae.ro/node/52162.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: