De ce vine Rogozin la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partea rusă a insistată ca Rogozin să fie primit în vizită la Chişinău
Partea rusă a insistată ca Rogozin să fie primit în vizită la Chişinău

Ministerul Economiei anunţă că pe 21 august, la Chişinău, va avea loc o întrevedere a viceprim-ministrului Andrian Candu, ministru al Economiei, cu vice-prim ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin. Întrevederea a fost organizată la insistenţa părţii ruse.

Potrivit Ministerului Economiei partea rusă a fost cea care a solicitat organizarea acestei întrevederi pe platforma Comisiei inter-guvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică.

"Ministrul Economiei consideră că este de datoria sa să folosească orice prilej pentru a dialoga cu partea rusă şi să facă tot ce e posibil pentru a aduce claritate şi constructivism în relaţia dintre cele doua ţări. De aceea, un subiect special va fi cel legat de comerţ, în contextul restricţiilor impuse de Federaţia Rusă, prin limitarea importului produselor moldoveneşti şi decizia de introducere a taxelor vamale de către Guvernul rus", se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Un alt subiect asupra căruia a insistat Ministerul Economiei va fi şi furnizarea gazelor naturale, în contextul expirării actualului contract la data de 31 decembrie 2014.

Anterior vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat că va veni în Republica Moldova pentru a discuta cu autorităţile de la Chişinău despre interdicţiile impuse de ţara sa la produsele agricole şi pentru a participa la o nouă paradă militară la Tiraspol, organizată în cinstea „eliberatorilor“.

Ultima dată Dmitri Rogozin a fost la Tiraspol pe 9 mai, fără a informa oficial Chişinăul şi provocând scandaluri diplomatice în trei ţări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite