Rogozin: SUA pregătesc diversionişti în Moldova pentru un eventual conflict cu Transnistria

Rogozin: SUA pregătesc diversionişti în Moldova pentru un eventual conflict cu Transnistria

FOTO army.md

Postul de televiziune Russia Today anunţă că SUA intenţionează să ridice opt clădiri la baza militară din localitatea Bulboaca, Republica Moldova. Printre acestea se enumeră un hotel, spaţii locative, oficii, un centru comercial etc. Vicepremierul Rusiei, Dmitrii Rogozin, susţine că planul respectiv al americanilor presupune în esenţă „pregătirea diversioniştilor” într-un eventual conflict cu Transnistria.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Americanii încep pregătirea diversioniştilor şi a forţelor speciale pentru eventualitatea unui nou conflict militar cu Transnistria”, a declarat Dmitrii Rogozin pe pagina sa de Facebook.

Într-un articol publicat de Russia Today se spune că SUA doreşte să organizeze un tender pentru construcţia a opt obiective militare în Republica Moldova, la baza militară de la Bulboaca. Sursa în cauză prezicează că Bulboaca se află la doar câţiva zeci de kilometri de Tiraspol.
 
Suma contractului propusă de americani celor care vor realiza sarcinile de „proiectare şi construcţie a obiectivelor pentru practicarea exerciţiilor militare în condiţii urbane” ar varia între 100 şi 250 de mii de dolari, notează Russia Today cu referire la detalii din tender.
 
Sursa citată mai menţionează că americanii au investit în baza militară de la Bulboaca 1.6 milioane de dolari din anul 2012, baza aflându-se într-un proces de reformare.
 
„În pofida faptului că în Constituţia Republicii Moldova este consfinţit statutul de neutralitate al ţării în raport cu NATO, din 2012 Moldova a primit statutul de partener în cadrul „Iniţiativei globale în domeniul operaţiunilor de pacificare” (GPOI), care este finanţată de Guvernul SUA”, notează RT.

Contactat de RT, Igor Dodon a spus că va verifica informaţia respectivă venită din partea Ministerului Apărării al SUA, dând asigurări că va bloca proiectele menţionate ale americanilor: „Trebuie să ne conformăm statutului nostru de stat neutru”, a declarat Dodon.
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: