Rogozin: Pentru Moldova ar fi mai bine într-o uniune economică cu Rusia şi să renunţe la Acordul de Asociere cu UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, a declarat joi, 22 decembrie, că relaţiile moldo-ruse nu pot fi foarte bune atâta timp cât Moldova are semnat Acordul de Asociere cu UE. Totodată, oficialul rus susţine că Guvernului de la Chişinău i-ar fi mai avantajos să se afle într-o uniune economică cu Rusia şi cu ţările CSI.

„Acum situaţia a fost deblocată un pic de Guvernul Filip şi după alegerea noului preşedinte al Moldovei, Dodon. Îl aşteptăm la Moscova. Sper că relaţiile cu Moldova se vor încălzi. Cu toate că, ele nu pot să se încălzească până la capăt atâta timp cât Moldova rămâne în cadrul Acordului de Asociere...Pentru conducerea Guvernului moldovenesc e mai corect să se întoarcă în uniunea economică cu Rusia şi alte ţări unde sunt pieţele tradiţionale pentru produsele moldoveneşti”, afirmă Rogozin.

Referitor la problema legată de Transnistria, vicepremierul rus afirmă Transnistria se află într-o izolare foarte grea. 

„Ei se află sub toate sancţiunile posibile. Ucraina a blocat toată frontiera, mereu au loc provocări la graniţă”, a adăugat acesta.

În acest context, Dmitrii Rogozin l-a numit pe ministrul moldovean al Apărării, Anatol Şalaru, rusofob, pe motiv că tensionează situaţia în jurul Transnistriei.

„Aş vrea să le spun lor: Drumul care trece prin război civil, doar de dragul regimului liber de vize cu UE, nu este unul idiot, ci criminal”, a încheiat oficialul rus într-un interviu pentru publicaţia de la Moscova, „Komsomoliskaya pravda”.

Amintim că Dmitrii Rogozin urmează să participe vineri, 23 decembrie, la ceremonia de învestire în funcţie a preşedintelui Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite