Rogozin îi înjură pe veteranii războiului de pe Nistru: Am văzut cu ochii mei sălbăticia naziştilor români şi moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Dmitrii Rogozin confirmă că a fost unul dintre cei care au participat la conflictul armat de pe Nistru din 1992. Într-un interviu pentru Rossia24, vicepremierul Rusiei a declarat că a fost martorul acelor evenimente şi a văzut „sălbăticia naziştilor români şi moldoveni”.

„Pentru asta acolo se află paficificatorii, de 25 de ani noi păstrăm pacea pe Nistru care i-a costat-o mult sânge pe transnistreni, aproximativ 900 de morţi şi câteva mii de răniţi, în rezultatul asaltului fascist. Eu am fost martorul acestui asalt, am fost acolo şi am văzut totul cu ochii mei. Am văzut sălbăticia naziştilor români şi moldoveni. Asta nu trebuie să se mai repete”, a menţionat Dmitrii Rogozin.  

Oficialul rus a mai adăugat că cei care vor îndrăzni să atenteze la pacea de pe Nistru se vor confrunta cu pacificatorii ruşi. El a subliniat că actualmente nu sunt atât de mulţi pacificatori ruşi în regiunea transnistreană, precum a fost iniţiat când aceştia abia au fost aduşi: „însă ei sunt echipaţi cu cele necesare”. De asemenea, Rogozin a remarcat faptul că există un număr nelimitat de persoane care sunt gata să apere Transnistra, atât din rândul ruşilor cât şi „transnistrenilor”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite