Rogozin: Guvernul Republicii Moldova se află sub controlul grupului mafiot al oligarhului Vlad Plahotniuc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, rupe tăcerea după ce autorităţile de la Chişinău au interzis delegaţiei ruse să participe la manifestaţiile din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii. Oficialul rus spune că în spatele acestor acţiuni stă Vlad Plahotniuc, pe care îl numeşte mafiot şi persoana care controlează toată guvernarea Republicii Moldova.

„Actuala guvernare moldovenească se află sub controlul unui singur grup mafiot concret, care ţine în mâinele sale această ţară săracă. Este vorba de oligarhul Vlad Plahotniuc, liderul principalului partid. O persoană faţă de care sunt multe întrebări. Apropo, el este şi cetăţean al Federaţiei Ruse, precum şi cetăţean al încă vreo 50 de ţări. În esenţă, el este principalul păpuşar din ţară şi această istorie este mâna lui. Cel puţin aşa spun sursele noastre moldoveneşti cu autoritate. Astăzi în Moldova noi nu avem de afacere cu o guvernare aleasă legal de popor, dar pur şi simplu cu un grup mafiot care învârte politica moldovenească”, a declarat Dmitrii Rogozin într-un interviu pentru Rossia24.

Amintim că Dmitrii Rogozin nu a ajuns la Chişinău. Cursa aeriană la bordul căreia se afla oficialul rus a făcut cale întoarsă, deoarece România nu a permis survolarea spaţiului său aerian din cauză că Rogozin s-ar afla în lista persoanelor care au interdicţie de a călători în spaţiul UE, în urma sancţionilor impuse de europeni Rusiei.

Rogozin trebuia să vină la Chişinău pentru a participa la manifestaţiile din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii.

Evenimentul spre care se îndrepta delegaţua rusă nu a fost coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe, motiv pentru care Chişinăul l-a avertizat atât pe ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin, dar şi pe vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, ca oficialii ruşi să se abţină de la participarea la acţiunile din Transnistria.

Tot în acest context, un grup de artişti ruşi care intenţionau să participe la manifestaţiile din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii a fost reţinut joi, 27 iulie, pe Aeroportul internaţional Chişinău. 

De asemenea, deputatului Dumei de Stat de la Moscova Pavel Şperov i-a fost interzis accesul în Republica Moldova. În pofida faptului că oficialul rus ar fi prezentat paşaportul său diplomatic, autorităţile moldovene nu l-au lăsat să părăsească Aeroportul Internaţional Chişinău şi l-au trimis înapoi în Federaţia Rusă cu prima cursă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite