RISE Moldova: O firmă controlată de oligarhul Plahotniuc a plătit studiile din străinătate ale fiicei lui Marian Lupu

RISE Moldova: O firmă controlată de oligarhul Plahotniuc a plătit studiile din străinătate ale fiicei lui Marian Lupu

Marian Lupu alături de fiica sa, Alexandra.

O firmă-căpuşă controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc a plătit studiile unor copii de politicieni moldoveni la universităţi de prestigiu din străinătate. Fiica lui Marian Lupu, preşedintele Curţii de Conturi, se află printre beneficiari, scrie RISE Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 15 iulie 2014, când Marian Lupu era preşedintele Partidului Democrat din Moldova, firma offshore Rowallan Overseas SA transferă Universităţii Maastricht 10.510 de euro. La destinaţia plăţii a indicat – „Student ID: I6092064, Alexandra LUPU”.

Peste 14 zile, căpuşa mai virează în contul instituţiei olandeze încă 8.500 de euro, iar la rubrica detalii trece din nou numărul de identificare al studentei Alexandra Lupu. În total, sunt 19 mii de euro.

Rowallan Overseas a dispus cele două plăţi din contul deschis la ABLV Bank din Letonia, o bancă aflată în proces de autodizolvare, după ce a fost acuzată de implicare în mai multe fraude globale, printre care şi „dispariţia miliardului” din Moldova.

Contactată de RISE Moldova, Alexandra a spus că nu poate vorbi. Ulterior, nu a mai răspuns. Nici Marian Lupu nu a răspuns la apeluri.

Citiţi investigaţia integrală pe pagina RISE Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările