Rezoluţia Congresului SUA prin care se va solicita ca Rusia să-şi retragă trupele din Transnistria are sprijin pentru votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezoluţia Congresului SUA care susţine asocierea Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi cere Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele şi muniţiile din regiunea transnistreană are sprijin pentru votare.

Anunţul a fost făcut la întâlnirea preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu grupul de prietenie din Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA. 

Congresmanul David Price, co-preşedintele grupului, a reiterat sprijinul pentru Republica Moldova în eforturile de consolidare a democraţiei, creştere a securităţii energetice, continuare a reformelor, dezvoltare economică şi protejare a spaţiului informaţional.

Candu a apreciat determinarea colegilor din Congresului SUA de a susţine în continuare dreptul ţării de a lua decizii fără constrângeri sau presiuni din exterior.

Amintim că în februarie curent, Congresul SUA a înregistrat o rezoluţie în care susţin lupta Republicii Moldova cu acţiunile de dezinformare desfăşurate de către anumite state din Europa de Est în mass-media naţionale. 

În documente se face îndemn către conducerea Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele şi muniţiile de pe teritoriul recunoscut internaţional al Moldovei, să se abţină de la ameninţări economice sau de la exercitare a presiunilor asupra Moldovei, precum să înceteze orice acţiuni care susţin mişcările separatiste de pe teritoriul Republicii Moldova. 

Documentul mai specifică faptul că Statelor Unite susţin procesul de reintegrare pe cale paşnică a regiunii din stânga Nistrului, oferindu-i acesteia statut special în cadrul ţării.

Rezoluţia a fost înregistrată în Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA de către congresmenii David Price şi Pete Olson.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite