Deputaţii au votat Tratatul privind regimul de frontieră şi acordul militar dintre Republica Moldova şi România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

51 de deputaţi au votat astăzi Tratatul privind regimul de frontieră şi acordul militar dintre Republica Moldova şi România. Comuniştii s-au abţinut de la vot.

Parlamentul a votat în această dimineaţă, în a doua lectură, atât Tratatul privind regimul frontierei de stat peste Prut, cât şi Acordul moldo-român referitor la cooperarea militară. Cele două proiecte au fost aprobate cu câte 51 de voturi.

Tratatul de frontieră vizează modalitatea în care va fi marcată şi semnalizată frontiera de stat, cum va fi utilizată infrastructura rutieră şi feroviară, precum şi instalaţiile de comunicaţii care traversează frontiera dintre România şi Republica Moldova.

În cadrul Acordului de cooperare militară, aprobat pe o peroadă nedeterminată, reprezentanţii moldoveni şi cei români vor desfăşura exerciţii armate comune, consultări ştiinţifice, precum şi schimburi de experienţă între ofiţeri. 

„Este un acord militar. Cei care aţi votat vă asumaţi consecinţele unui astfel de acord, în cazul în care conflictul de pe nistru nu a fost rezolvat?“, a spus deputatul comunist Artur Reşetnicov, deranjat de faptul că nu a fost lăsat la microfon înainte de începerea procesului de vot.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite