Republica Moldova, prezentă în programul de guvernare al lui Dacian Cioloş, premierul desemnat al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat al României, Dacian Cioloş, va prezenta marţi, 17 noiembrie, Parlamentului de la Bucureşti programul de guvernare, care prevede inclusiv continuarea eforturilor de promovare şi susţinere prin acţiuni ferme a Republicii Moldova în aspiraţiile sale europene.

Dacian Cioloş şi echipa sa doresc facilitarea creării de secţii de votare pentru diasporă, acolo unde există o prezenţă semnificativă a cetăţenilor români, „obiectivul fiind ca niciun proces electoral din România să nu mai fie vreodată pus sub semnul întrebării din cauza modului de organizare”. În acelaşi timp, programul prevede continuarea interconectării sistemelor naţionale de transport, energie electrică şi gaz natural ale României cu cele ale Republicii Moldova.

„Continuarea activă a eforturilor de promovare şi susţinere, prin acţiune fermă şi cuprinzătoare, a aspiraţiilor de integrare europeană ale Republicii Moldova pe baza continuării consecvente şi responsabile a procesului de reformă profundă în spirit european de către autorităţile de la Chişinău”, se arată în document.

Dacian Cioloş mai susţine în programul de guvernare că politica promovată de Rusia în vecinătatea estică a UE şi a României generează instabilitate continuă, cu efecte de durată faţă de care România trebuie să găsească răspunsuri şi strategii adaptate. Alte măsuri propuse de premierul desemnat al României se referă la dezvoltare şi investiţii, sectorul energetic, relaţii externe şi afaceri europene, cultură, IT, administrare publică eficientă sau fiscalitate.

Programul de guvernare propus şi prezentat de premierul desemnat al României, Dacian Cioloş, urmează să fie votat marţi, 17 noiembrie, la ora 12:30, în plenul Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite