Republica Moldova va avea un nou guvern în maxim două săptămâni. Iurie Leancă rămâne candidat pentru funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PLDM, Vlad Filat, susţine că într-o perioadă de maxim două săptămâni Republica Moldova va avea un guvern învestit. Declaraţia a fost făcută presei, după şedinţa Parlamentului de vineri, 23 ianuarie, transmite IPN. Potrivit lui, PLDM îl va înainta pe Iurie Leancă la funcţia de premier.

Vlad Filat a spus că va exista un guvern minoritar. „Votul care urmează să-l aibă Guvernul urmează să fie determinat în Parlament. Cred că deputaţii urmează să examineze atent programul de activitate. Exprim încrederea că voturile necesare vor fi găsite”, a spus Vlad Filat.

Liderul liberal-democrat a spus că PLDM şi PDM nu au făcut coaliţie cu comuniştii. „Dacă PCRM a luat decizia să voteze, este decizia dânşilor. Am spus de mai multe ori în cadrul întâlnirilor noastre că PLDM va lua orice decizie pentru ca Republica Moldova să-şi continue parcursul european”, a mai spus liderul PLDM.

Vlad Filat a explicat că nu a putut fi constituită o coaliţie cu PL, deoarece problema de bază a fost solicitarea de partajare a funcţiei de preşedinte al ţării. „Noi am oferit nu doar condiţii, dar şi deschidere pentru ca să se întâmple această coaliţie. Regret acest final al negocierilor. Am oferit cu toţii cetăţenilor Republicii Moldova un spectacol de prost gust. Pentru mine personal este încă o lecţie pe care am însuşit-o”, a spus liderul PLDM.

Acesta a mia spus că acordul politic de constituire a coaliţiei PLDM-PDM va fi făcut public. Întrebat de către jurnalişti, dacă vor fi publicate şi anexele secrete ale acordului, Vlad Filat a spus că nu există nicio anexă de acest fel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite