Republica Moldova are nevoie de investiţii româneşti şi de actori politici noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Republica Moldova este nevoie de investiţii româneşti şi o nouă clasă politică, spune Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte Partidului Naţional Liberal (PNL) din România, în cadrul unei declaraţii de presă.

Politicianul crede că Republica Moldova are nevoie de economia românească pentru a merge spre valorile şi instituţiile europene. „Se va privatiza masiv în următoarea perioadă, dacă nu intrăm noi pe piaţa moldovenească, ne vom trezi cu tot felul de companii ruseşti şi turceşti care vor cumpăra la preţuri bune parţi din economia Republicii Moldova. Am auzit în ţară o idee bună: un Fond de Investiţii care să sprijine un fel de Plan Marshall românesc pentru Republica Moldova, cred că ar fi bine să o punem în aplicare”, crede Predoiu.

De asemenea, el precizează că ţara noastră are nevoie de o clasă politică nouă. „Să sprijinim moral, cultural, politic şi, în general, prin orice mijloace legale, apariţia unor noi actori politici la Chişinău, care să nu fie legaţi de firele oligarhiei locale şi care îşi pot asuma cu adevărat, cu sinceritate şi curaj de a face lucruri, un destin european pentru Republica Moldova. Dacă se gândeşte cineva la ideea că se pot manipula oligarhii, cred ca e o idee greşită, pentru că nu poţi construi un ideal politic cu oameni fără idealuri politice. Plahotniuc nu e vreun Eugeniu Carada, să nu confundăm lucrurile”, a adăugat reprezentantul PNL.

În horă cu Plahotniuc

Cătălin Predoiu a mai declarat că toţi suntem prinşi în hora lui Plahotniuc. „Înţeleg că dansează şi Premierul Ponta în hora aceasta, cu terenuri, cu afaceri, dacă e să luăm de bun ce s-a spus în Parlamentul Republicii Moldova. Oricum, l-am văzut pe Ponta mergând la Plahotniuc direct de la avion, aşezând funcţia de premier al României la nivelul unui oligarh fără nicio funcţie în statul moldovean”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite