Ministrul de Externe al Lituaniei: „Pentru că şi-a onorat obligaţiile, Republica Moldova trebuie să aibă un regim fără de vize“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Linas Linkevičius, ministrul de Externe al Lituaniei
Linas Linkevičius, ministrul de Externe al Lituaniei

Linas Linkevičius, Ministrul de Externe al Lituaniei, ţară care deţine preşedinţia Uniunii Europene, a declarat în deschiderea Forumului Societăţii Civile că Republica Moldova trebuie să primească din partea UE un regim liberalizat de vize, ca răspuns la efortul său european.

„Succesul Parteneriatului Estic este bazat pe principiul mai multe asistenţă pentru mai multe reforme. Este încă un argument în favoarea faptului că Republica Moldova, care şi-a onorat foarte bine obligaţiile pentru liberalizarea regimului de vize, trebuie să aibă un regim fără de vize“, a spus Ministrul Linas Linkevičius. „Dacă ne vom uni eforturile, inclusiv în forumuri de acest fel, succesul va veni”, a mai adăugat oficialul lituanian. 

Totodată, ministrul lituanian Linas Linkevičius a subliniat că chiar dacă mai avem multe de făcut, Republica Moldova poate fi un exemplu şi pentru alte ţări. Referindu-se la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, oficialul a spus că deviza acestui forum va fi asumarea parcursului european, ireversibilitatea reformelor, şi elaborarea unui plan pe viitor – pentru perioada de după Vilnius şi după expirarea, în 2014, a mandatului actualei Comisii Europene şi a actualului parlament European.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite