Renato Usatîi: Vreau să informez regimul banditesc al lui Plahotniuc că astăzi am fost scos din Interpol! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat miercuri, 2 noiembrie, că a fost anunţat oficial de către reprezentanţii Interpol că a fost scos de sub urmărire internaţională.

„Vreau să informez regimul banditesc şi tâlhăresc a lui Plahotniuc că Lyon (sediul central al Interpol) m-a scos pe mine astăzi din căutare internaţională”, a declarat Usatîi.

Politicianul, care se află în aceste zile la Moscova, susţine că nici nu a fost nevoie de intervenţia avocaţilor, căci Interpol a luat decizia fără o altă implicare.

Totodată, acesta afirmă că în curând Vlad Plahotniuc va fi dat în căutare internaţională.

Amintim că Judecătoria sectorului Centru a emis un mandat de arestare naţional şi internaţional luni, 24 octombrie, pe numele liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Judecătorii au dat curs demersului procurorului Vitalie Busuioc care a solicitat eliberarea mandatului.

Conform acelei decizii a instanţei, Renato Usatîi urma să fie reţinut şi să fie închis pentru 30 de zile în Penitenciarul numărul 13 din Chişinău. 

Mai mult ca atât, magistraţii au emis atunci şi un mandat de arest internaţional pe numele lui Usatîi.

Procurorii motivează necesitatea eliberării mandatului de arest prin faptul că politicianul nu s-a prezentat la audierile la care era invitat.

„În demersul care a fost înaintat, a fost probat şi argumentat faptul neprezentării lui Renato Usatîi, fiind citat de câteva ori la rând la organul de urmărire penală, acesta s-a eschivat de a se prezenta, deşi a ştiut despre citaţiile respective...Cu atât mai mult, în cadrul urmăririi penale sunt participanţi care dau declaraţii cu privire la circumstanţele cauzei penale, şi respectiv, la implicarea de denaturare a unor acţiuni şi evenimete ce au avut loc”, a declarat procurorul Busuioc.

La rândul său, avocatul lui Usatîi, Ion Cerga, afirma că clientul lui nu a fost citat, iar procurorii ar fi trimis citaţia prin sms, pe un număr de telefon inexistent deja.

„Demersul a fost admis, cu părere de rău argumentele apărării nu au fost ascultate, verificate şi evaluate”, a subliniat avocatul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite