Renato Usatîi sugerează că ar putea reveni în curând la Chişinău, după ce Vlad Plahotniuc nu mai deţine puterea

Renato Usatîi sugerează că ar putea reveni în curând la Chişinău, după ce Vlad Plahotniuc nu mai deţine puterea

FOTO Facebook

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a sugerat că s-ar putea întoarce în curând în Republica Moldova, după anunţul democraţilor lui Vlad Plahotniuc de a se retrage de la guvernare pentru ca puterea să fie preluată de alianţa ACUM-PSRM.

„Sper foarte mult că în curând îmi voi vedea mama, tata copiii şi pe toţi voi în Moldova. Vă iubesc şi aştept cu nerăbdare sp vă cuprind”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, pe 24 octombrie 2016, Judecătoria sectorului Centru a emis un mandat de arestare naţional şi internaţional pe numele lui Renato Usatîi. De atunci, Renato Usatîi era stabilit la Moscova, de unde a oferit zeci de interviuri pentru presa din Republica Moldova şi de unde şi-a continuat lupta contra lui Vlad Plahotniuc.

Consiliul Naţional al PDM, condus de Vlad Plahotniuc, a decis vineri, 14 iunie, că democraţii se retrag de la guvernare. Guvernul Filip şi-a anunţat demisia, urmând să elibereze funcţiile pentru Guvernul condus de Maia Sandu.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că decizia PDM de a se retrage de la guvernare este „firească, dar întârziată”. Potrivit ei, „nu există demisie a unui Guvern care nu există. Guvernul Filip nu mai există din 8 iunie.

Igor Dodon a declarat că plecarea PDM de la guvernare este o „mică victorie simbolică”. Preşedintele ţării a felicitat cetăţenii cu „această victorie”, subliniind că „uzurpatorii şi-au recunoscut înfrângerea”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: