Renato Usatîi este sigur că va câştiga alegerile anticipate spre care se îndreaptă Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Usatîi, mulţumit de decizia lui Nicolae Timofti. FOTO Alexandru Tarlev
Usatîi, mulţumit de decizia lui Nicolae Timofti. FOTO Alexandru Tarlev

Desemnarea lui Ion Păduraru în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru reprezintă încă un pas important spre alegeri anticipate, însă situaţia rămâne incertă, a declarat preşedintele PPPN, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de joi seara de la postul de televiziune „N 4”, transmite IPN.

„Nu se ştie ce se va întâmpla până dimineaţă. Ne putem trezi cu mai multe surpize, cu vreo două decizii ale Curţii Constituţionale, cu vreo declaraţie a lui Voronin că unica soluţie este unirea cu România”, a precizat Usatîi.

Renato Usatîi a mulţumit cetăţenilor care au ieşit în stradă să-l susţină pe preşedintele Timofti, care s-a opus candidaturii lui Vlad Plahotniuc, şi i-a îndemnat să-l susţină în continuare. „Le sunt recunoscător tutror cetăţenilor. Dacă Plahotniuc va dori să găsească voturi pentru demiterea preşedintelui, le va găsi. Dar nu este necesar să fie demis preşedintele pentru ca să avem anticipate”, a declarat Usatîi.

Liderul PPPN s-a arătat sigur că formaţiunea pe care o conduce va câştiga alegerile parlamentare viitoare, după care va instaura în Republica Moldova un regim după modelul lui Lukaşenko în Bielarus.

Până a fi pronunţată decizia şefului ţării, membrii PD au afirmat că şi ei sunt gata de alegeri anticipate, dacă Vlad Plahotniuc nu va fi desemnat premier.

Amintim că joi seara, 14 ianuarie, Nicolae Timofti l-a desemnat pe consilierul său Ion Păduraru candidat la funcţia de premier.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite