Renato Usatîi: Săptămâna aceasta, Vladimir Ţurcan va reveni în funcţia de preşedinte al CCM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Turcanu parlament.md

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Vladimir Ţurcan va reveni în funcţia pe care a deţinut-o până în a doua jumătate a lunii aprilie. Despre acest lucru a anunţat preşedintele partidului Partidul Nostru Renato Usatîi, notează IPN.

„Vreau să vă spun că săptămâna aceasta Vladimir Ţurcan va reveni în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale. Mâine vă voi numi judecătorii de la Curtea de Apel care vor menţine decizia. Deţin şi numele judecătorilor cu care s-a făcut înţelegerea”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii de luni seara “Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Liderul PN afirmă că nu există nicio îndoială că fostul deputat socialist va reveni în fotoliul de preşedinte al CC. Renato Usatîi susţine că aceasta este dorinţa preşedintelui Igor Dodon.

Judecătorul constituţional Vladimir Ţurcan a cerut anularea hotărârii prin care a fost destituit din funcţia de preşedinte şi înlocuit cu Domnica Manole. Judecătoria Chişinău a dispus examinarea cauzei de către un complet format din trei judecători, specializaţi în materie de contencios administrativ. Astfel, cererea judecătorului urmează a fi examinată de către Viorica Dodon, Tatiana Avasiloaie şi Alexei Paniş.

Fostul deputat al Partidului Socialiştilor, Vladimir Ţurcan, desemnat judecător constituţional de către Parlament, a fost ales, pe 19 august, în calitate de preşedinte al Curţii Constituţionale. Într-o hotărâre publicată pe 23 aprilie pe pagina electronică a Curţii se anunţa că Vladimir Ţurcan a fost destituit din funcţia de preşedinte al Curţii ca urmare a exprimării votului de neîncredere. Potrivit unei alte hotărâri, Domnica Manole a fost aleasă, prin vot secret, în calitate de preşedintă a Curţii, pe un termen de trei ani, cu majoritate de voturi.

https://www.ipn.md/ro/renato-usatii-saptamana-aceasta-vladimir-turcan-va-redeveni-presedinte-7965_1074358.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite