Renato Usatîi îşi îndeamnă susţinătorii să vină la protestul organizat de Maia Sandu: Ea nici nu a reuşit să intre în Preşedenţie, că Igor Dodon deja fură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatii

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, cel care a obţinut 17% din voturi la prezidenţiale, şi-a îndemnat susţinătorii săi să participe la protestul organizat de preşedintele ales, Maia Sandu, joi, 3 decembrie, în faţa Parlamentului.

Renato Usatîi a afirmat. într-un Live pe Facebook, că şi-ar dori şi el să fie manifestaţie, însă actualmente se află la tratament în Germania. Totuşi, Usatîi a precizat că, dacă va fi cazul, dânsul este gata să ia şi o cursă charter pentru a ajunge de urgenţă la Chişinău pentru a contribui la lupta împotriva lui Igor Dodon.

Renato Usaîi a declarat că Igor Dodon încearcă să se menţină la putere cu orice preţ. Potrivit lui, Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc, însă o va termina mai jenant decât Plahotniuc.

Usatîi susţine că Maia Sandu nici nu a reuşit să intre în clădirea Preşedinţiei, că Dodon deja încearcă să mai fure câte ceva.

Renato Usatîi consideră că protestele sunt singura soluţie pentru a obţine alegeri parlamentare anticipate şi pentru a-l trage la răspundere penală pe Igor Dodon.

Preşedintele ales, Maia Sandu, a anunţat un protest pentru ziua de joi, 3 decembrie, ora 10.00, în faţa Parlamentului, după ce socialiştii lui Igor Dodon au înregistrat un proiect de lege prin care vor să transfere Serviciul de Informaţii şi Securitate din subordinea Preşedinţiei, în subordinea Parlamentului. Maia Sandu a declarat că acţiunea lui Dodon este un abuz, iar dânsa va ataca această lege la Curtea Constituţională.

Maia Sandu spune că a discutat şi cu alţi lideri de partide şi toţi au fost de acord că „trebuie să oprim atacul asupra Constituţiei”. Potrivit ei, Igor Dodon şi deputatul fugar Ilan Şor, implicat în frauda bancară, încearcă să uzurpeze puterea de stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite